dissabte, 22 de juny del 2024

Pic Punçó (2493 m), comparativa estiu-hivern

 Aquest cop faig una comparativa entre dues excursions idèntiques fetes amb 10 anys de diferència i en condicions ben diferents, la primera va ser el febrer del 2014 amb neu, una excursió amb raquetes del grup de muntanya d'enginyers, la segona, una amiga i jo membres igualment del grup d'enginyers feta a primers de juny del 2024, en sec naturalment.

El pic Punçó, situat entre l'Alt Urgell i la Cerdanya (no confondre amb el pic Punxó de 2581m aquest a sobre de Porta a la vall del riu Querol), és el primer de la carena que va del mirador de la Llet entre Aristot i Arànser cap el Monturull i Perafita, és un cim poc freqüentat però amb bones vistes vers el Cadí, Alt Urgell i zona de la Tossa Plana. Del Fornell fins el coll de Dalt, vam seguir el camí marcat de raquetes per dins del bosc, llavors girant a dreta anar pujant sempre per la carena pràcticament a ull, poques fites i sense traça evident. A la baixada també seguint la carena i des del coll de Dalt al Fornell ja còmodament per la pista. En total son 11 Km i uns 620 m de desnivell sense més dificultat de que costa seguir el camí sense haver de rectificar sovint per no perdre les fites i fil de la carena.

Sobta que el primer cop amb raquetes ens va semblar més fàcil i menys costerut que el segon cop sense neu, clar que el 2014 tot era blanc i llis i el 2024 hi vam trobar totes les pedres, mates i herbes que abans estaven colgades sota la neu, i també recordar que ja havíem afegit 10 anys a la motxilla.

Per el camí de raquetes del bosc

Carena cap el cim

El Monturull al fons

Vistes cap a l'Alt Urgell

Tot llis sense entrebancs - a sota un bon pedregar

La Tossa Plana de Lles i el Tossal Bobinar
Un bàlec (ginesta d'alta muntanya) espectacular