dimarts, 25 d’agost del 2020

De Merens-les-Vals cap els estanys de Comte i Couart

 Tenia la intenció de descobrir una vall que surt del poble francés de Merens-les-Vals a l'Ariège i que es dirigeix cap a l'oest fins a sota dels cims de Rulhe, Alba, Joglar i Escobes, fronterers amb Andorra; va acompanyar-me un bon amic, En Josep Mª Corbella, també bloguer muntanyenc.
Deixant el cotxe en un aparcament (1450 m) situat vall amunt per una bona pista d'uns 4 Km, es comença a pujar per un camí amb força pedra per dins d'una bonica i frondosa fageda amb avets molt grans intercalats, el bosc de l'Ubac. Més amunt, la vall s'obre una mica i arriba a un petit estanyol, i desprès, a l'estany de Comte (1726 m), ja de bona mida i lloc força concorregut.
Fins aquí be, però d'aquest lloc amunt, el camí, ben fitat, comença a presentar dificultats, molta herba i mates de neret entre pedres i forats invisibles, pujada considerable i cada cop amb tarteres i roques més grans que ens obliguen a posar molta atenció davant del greu perill que comportaria una caiguda i fan la progressió cansada i pesada, cal anar cercant constantment el millor (o menys dolent) camí per avançar ajudant-nos de les mans, passant entremig o per dalt de grans pedres de mida considerable, és com una grimpada pero de poca pendent. Va arribar un punt sota una gran piràmide rocosa que entre la dificultat del camí i que jo no em trobava gaire be (baix de pressió), vam decidir girar cua i deixar-nos d'aventures. Llàstima, fins l'estany de Couart (2230 m) sols faltaven uns 500 m de camí i 100 m de desnivell, però tal com estava el camí i també jo, ens podia representar quasi una hora de penós avanç.
Possiblement, per arribar a aquest inhòspit paratge sota els esmentats cims, sigui millor pujar-hi des de l'Hospitalet-près-l'Andorre per la vall i estany de Pédourrés, camí conegut i sense problemes al menys fins l'estany, segur que val la pena poder contemplar els estanys de Couart i de l'Alba encaixonats entre grans cims rocosos.

Magnifiques fagedes

Majestuosos avets 

Estanyol

Estany de Comte




"Pedretes"


Un bon consol a la baixada, molts gerds ben dolços per berenar

Un pont ben robust

1 comentari: