dimarts, 12 de juliol del 2022

72è Aplec de Matagalls

Malgrat haver pujat al llarg dels anys un munt de cops a Matagalls, a peu des de Collformic, del Brull, del coll de  Borderiol o de Sant Marçal, però també quan era jove amb moto molts cops (llavors era permès), no ho havia fet mai en la diada de l'aplec, i per mi era inexcusable no fer-ho sent com és, juntament amb Tagamanent, un cim mític per la família Garriga, així que aquest any, vaig afegir-me a un grup de socis del Centre Excursionista Garriguenc per anar-hi.

Sortida de Collformic, pujada per el camí que passa per la font de Matagalls i tornada per un camí que esquiva una mica la forta baixada del Turó Gros i així facilitar el trajecte a un company que tenia certes limitacions. Força gent a dalt, però segons els habituals de l'aplec, molta menys que anys anteriors, feia molta calor i la gent, desprès de les limitacions pel Covid, tenia gana de platja. L'actual bisbe de Vic, Romà Casanova, va pujar-hi a peu, encara té bona edad per fer-ho. Em vaig emocionar molt quan, en acabar la missa, tothom es posa de cara a Montserrat per cantar el Virolai, preciós!

Ara ja he complert amb la tradició de assistir-hi de la gent dels pobles que envolten la muntanya tan glosada pels poetes, com Jacint Verdaguer o Bonaventura Carles Aribau.

El grup a Collformic

Pujant a primera hora

El faig Gros


Arribant al cim

El bisbe comença la missa


La rotllana dels adeus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada