dijous, 30 de maig del 2024

El congost de Fraguerau

 Aprofitant que amb la família passàvem el llarg cap de setmana de la segona Pasqua a la Conca de Barberà, vam aprofitar per anar a veure aquest congost del riu Montsant tan peculiar prop d’Ulldemolins, a la banda del darrera del Montsant. La roca de conglomerat amb tota mena de formes curioses modelades per l’erosió contrasta amb les verticals cingleres de la cara més coneguda del Montsant, la de sobre la Morera i Escaladei.

Vam sortir de l’ermita de Santa Magdalena cap a la de Sant Antoni, aquesta amb refugi guardat inclòs, ambdues estan preparades per acollir molta gent de pícnic, son un bon lloc per gaudir fàcilment de la natura sobretot si vas amb petits o gent gran.

Seguint el GR-65-5, vam anar baixant cap el mirador i seguint desprès ja al fons de l’engorjat fins l’ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau, situada al bell mig d’aquelles grans roques que semblen que l’hagin de colgar si un dia cauen.

Un lloc molt espectacular i menys conegut del que tocaria per la seva bellesa, potser la distància de la conurbació barcelonina el manté un xic tranquil.

L'estret pas del riu Montsant des del mirador

L'aigua i el vent son uns grans picapedrers  😃

Qualsevol s'atreveix a xutar aquesta pilota  😃

Restes d'habitacle sota la balma 

Sant Bartomeu de Fraguerau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada