diumenge, 31 de juliol del 2016

El Roc de Frausa (1450m)

Primera sortida amb els companys i companyes del GREC, una sortida a l'extrem de la serralada pirinenca, ja que aquest cim fronterer cau a tocar de la Jonquera.
Val a dir que la carretera de Puigcerdà a Perpinyà per Vilafranca de Conflent és lenta i antiga, el centralista govern de París no pensa gaire amb la gent del Sud.
Sortim de la Fontfreda, més amunt de Ceret, per unes fagedes fantàstiques que contrasten amb els boscos més secs d'alzinars de la vessant sud que dona a l'Empordà.
Arribem a la carena fronterera en un coll sobre l'ermita de les Salines, i a partir d'allà ja sols queda anar carenant fins assolir el cim del Roc de Frausa (1450m), que segons diuen el nom li ve de «frau» (estafa), ja que per aquest punt hi passava molt contraban, per tant, es feia frau.
La vista és magnífica, l'embassament de la Boadella a sota, la plana de l'alt Empordà també, el puig Bassegoda, i al darrera la plana del Rosselló i l'imponent Canigó.

A la tornada parem al poble de Ceret on aquell dia es feia la festa de la cirera, arbre fruiter que no hi falta en cap jardí. Com que son les primeres cireres que es cullen a França ja que el clima així ho permet, hi ha la costum d'enviar-ne al president francès, cosa heretada de quan hi havia rei. M'ha agradat Ceret, poble que encara conserva forces costums catalanes.

Fageda
Coll fronterer
Abaix, la plana del Rosselló
Embassament de Boadella
Curta grimpada
Cresta
Al cim i el Canigó al darrera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada