diumenge, 26 de febrer del 2017

Poblets de muntanya del Conflent

Feia temps que tenia interès per descobrir com serien els poblets del Conflent que estan perduts entre muntanyes al nord del riu Tet entre Mont-Lluís i Vilafranca de Conflent, avui 25 de febrer de 2017 ho he dut a terme.

Un dels atractius de la visita que ja preveia eren les recargolades i estretes carreteres que connecten aquests pobles, gens recomanables pels que es maregen o tenen por dels penjats, encara que per mi fantàstiques, ja que les valls son fondes, envoltades per muntanyes entre els 1400 i 2000 m d’alçada i això obliga a pujar i baixar collades constantment i a trobar-hi neu fins ben avançada la primavera.

El recorregut va començar passant per Caudies de Conflent, per anar seguint per Ayguatèbia, Railleu, Sansa, Èvol i acabant amb Jujols. Pràcticament no hi ha segones residències de nova construcció, però si cases rehabilitades, el que fa que l’aspecte sigui força autèntic i poc alterat a com eren fa anys enrera. Les esglésies estan ben conservades i la majoria son de l’estil romànic català dels segles XII i XIII. Malgrat estar habitats, son pobles potser excessivament tranquils, no hi veus quasi ningú, i pràcticament no hi ha comerços de cap mena; la rotulació és en francès i català, i encara que presumeixin de catalans, no el sens parlar a quasi ningú.

Ha estat una visita turística força interessant, sobretot pels paisatges, destacant la vista del Canigó des de Jujols i com a pobles més interessants, Sansa i Èvol.

Carreteres recargolades i estretes, de rally

Ayguatèbia



Railleu

Sansa
No volen deixar de ser catalans



Antiga església de St. Joan Baptista

Èvol


 Restes del castell del segle XII i capella de St. Esteve segle XIII

El sortint de la casa era el forn per fer el pa

Jujols 


Imponent la cara NO del Canigó al davant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada