dimarts, 4 d’abril del 2017

Els Empedrats (Bagà)

Aprofitant que a l’alta muntanya a primers d’abril d’enguany encara no s’hi pot anar si no és amb raquetes per la gran quantitat de neu caiguda aquest hivern, el passat 2 d’abril-2017 vaig decidir anar a fer el camí dels famosos "Empedrats" prop de Bagà.

Estava clar que havia encertat el dia, sense cap núvol, temperatura agradable i naturalment, molta aigua. Surto de la casa de natura de Cal Cerdanyola (920m), al passar el pont, el soroll de l’aigua baixant per l’estret congost ja dona idea del cabal que porta. Poc desprès de començar a pujar, em desvio a l’esquerra per veure el "Bullidor de la Llet", magnífica surgència que brolla amb gran força i seguidament baixa amb gran pendent fins el congost; la blanca escuma li dona nom. Un cop retornat al camí de l’estret i costerut congost, he de traspassar diversos cops el torrent, cosa complicada per la gran quantitat d’aigua que baixa i que tapa la majoria de les pedres de les passeres, precaució i algun peu a l’aigua. El paisatge dels Empedrats és espectacular, i en algun lloc el camí no gaire fàcil, però en gaudeixo molt, val la pena fer un esforç i anar a veure’l. Seguint amunt, el camí es torna més amable fins arribar al refugi de Sant Jordi (1565m) que encara estava tancat, deuen obrir per Setmana Santa.

Per tornar, faig una circular i prenc el camí que baixa primer a la font de Faig i desprès puja cap el pas de la Boixassa (1750m), lloc amb una magnífica vista cap el Comabona, Pedraforca, Tossa d’Alp, serra de Gisclareny i Catllaràs. La llarga baixada fins el coll de la Pelosa (1424m) es fa un xic pesada, moltes llaçades i sense cap arbre, però a partir d’aquí el camí canvia radicalment, tot emboscat i fresc fins arribar altre cop al lloc de sortida.

Bullidor de la llet

Rampa de baixada del bullidor




 El salt de la Cua de Cavall





El refugi de Sant Jordi

 Vista cap el Comabona, al mig el coll de Tancalaporta

Moixeró, Penyes Altes i al fons, la Tossa d'Alp

Pedraforca ben nevat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada