dimecres, 18 de setembre del 2019

Pic de Certascan (2852 m)Maquíssima excursió per la vall de Tavascan, una mica dura però que valia la pena pel paisatge i el bon temps que vam tenir. Anàvem 11 socis del Grec + 3 convidats amics nostres, en Pere que feia de guia i en Narcís, que està fent el curs de guia, total 16.
Desprès de trobar-nos tots a Tavascan, (veníem de diferents llocs), vam pujar a deixar els cotxes al llogaret de Quanca, final de l’excursió. Un parell de taxis van apropar-nos fins a la presa de Montalto on vam començar a caminar, primer per el plàcid i bonic pla de Boavi i desprès, seguint el riu de Romedo, pujant fort vall amunt tot admirant la successió de 8 cascades que vam anar trobant.
A mitja pujada, en Pep, amic del grup d’enginyers, va patir un trencament fibril·lar o quelcom similar en una cama que li dificultava molt la progressió; amb esforç i valent com és, va arribar fins el llac de Romedo de Baix on arriba una pista forestal, allà vam decidir quedar-nos en Narcís i jo amb ell i demanar al 112 la seva evacuació, ja que no era aconsellable continuar. Els bombers van rescatar-lo amb un 4x4 i a nosaltres dos van apropar-nos al camí que puja directe de la pista al refugi de Certascan. Mentrestant, la resta del grup van anar seguint el camí per l’estany de Romedo de Dalt fins el refugi (2230 m), que com que és bastant antic i petit, sembla un cau de conills, tots apretadets.
L'endemà, ben abrigats i amb una temperatura voltant els 2º, vam anar pujant per grans pedregars fins el coll de Certascan (2586 m), on deixàrem les motxilles i en poca estona i sortejant bastantes pedres i graons, assolírem el cim del Certascan (2852 m) en un dia esplèndid amb vista fins l’infinit, i naturalment sobre l’estany del mateix nom, el més gran natural dels Pirineus (sense barratge).
Tornats al coll, vam emprendre la llarga baixada amb fort desnivell per l’estany Blau, pleta de Guerosso i seguint la bonica vall fins les bordes de Noarre, i d’allà en poca estona a retrobar els cotxes a Quanca i recollir en Pep a Tavascan. La natura ens va obsequiar amb el millor d’ella, dóna goig recórrer aquests paratges, encara que els genolls tindrien quelcom a dir (ai !!).

Pla de Boavi

Cascada 1, en un tall profund

Cascada 2

Cascada 3

Cascada 4

Cascada 5

Cascada 6

Cascada 7

Cascada 8

Pujant la vall de Romedo

Pas delicat entre els estanys de Romedo

Estany de Romedo de Dalt

Estany petit sota del refugi (al fons)

On aneu, forasters ?

Al refugi a punt per sortir

El cim, al davant

Pedregar

L'estany de Certascan des del cim

La Mireia amb el cim al darrera

 El grup al cim

Feliç al cim, i ben abrigat

El Mont-roig amb l'escletxa al mig, que vaig pujar el 2012

A l'estany Blau ben acompanyat !!

Última cascada, aquesta a Noarre
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada