dimecres, 30 d’octubre del 2019

El Carlit (2921m) amb l’AEG


Uns socis de l’Agrupació Excursionista de Granollers havien programat venir a pujar al Carlit l’últim diumenge d’octubre d’enguany, i com que potser era l’última ocasió per pujar-hi aquest any abans no caiguessin les primeres nevades importants, vaig afegir-me al grup, del que jo sols coneixia a la Sandra, amb el pas dels anys uns marxen i altres de nous entren.

Vam començar a pujar amb no massa fred i un dia sense cap núvol ni vent, i a diferència de l’estiu en que està a petar de gent, amb poca companyia. La setmana anterior havia nevat una mica a la part alta, neu que ja havia desaparegut a les cares assolellades, però no a la del camí normal que s’havia convertit en glaç i representava un cert perill. Desprès del petit estany superior, vam decidir esquivar el glaç i pujar per la cresta que mira a l’est i que estava ben seca, una fàcil grimpada una mica llarga però sense problemes.

Al cim, bones vistes, una estona reconeixent els cims i molts llacs que ens envoltaven, i altre cop cap avall pel mateix camí on havíem pujat.

Una excursió amb uns companys joves i forts que van fer-me rejovenir amb el seu bon tarannà, i un èxit per la Sandra que retornava a fer alta muntanya desprès de bastant temps allunyada d’ella.

 L'estany de Viver, una mica glaçat

Comença la pujada forta

 Abaix, uns quants dels molts estanys que hi ha a les Bulloses

Pujada final des de l'estanyol superior

 Coll dels andorrans i carena cap al Coll Roig

 La Sandra en ple esforç



 La cresta de pujada

 Coll Roig al davant

 L'estany de Lanós

 Al cim

Abaix amb el Peric al fons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada