dimecres, 7 de juliol del 2021

Estany del Diable i Peira Escrita

Per tercera vegada en cinc anys, he anat a l'Estany del Diable (2332 m) a la vall de Galba al Capcir, just després de Formigueres. Ja hi havia pujat el novembre-2016 amb molta neu (veure blog) amb el GREC, i a l'agost-2018 amb uns amics. Està clar que no me'n canso d'anar-hi, és una vall molt agradable de visitar, verda, frondosa, bonica i amb camins fàcils i punts interessants per veure. Aquest cop amb la colla de Cerdagne-Rando, primera excursió que puc fer amb ells aquest any desprès dels confinaments pel Covid-19.
El més agradable de tot, apart del retrobament i la bona companyia, va ser el canvi de temperatura (16º) respecte als 30º de La Garriga on visc actualment.
L'excursió va ser seguint l'itinerari habitual, però vaig observar una anomalía: o bé el llac està cada any situat més amunt o les meves cames ja no pugen tan com abans, però la realitat és que cada cop costa més d'arribar a dalt !! 😄😄 
A la baixada, aquest cop ens vam entretenir força observant els grabats i noms escrits a la "Peira Escrita" (Pedra Escrita), pedres planes on la gent de la contrada hi grababa el nom i any (si sabia escriure, clar);  a les fotos se'n poden observar uns quants de fa segles.


Barraca de la Jaceta

Al fons, la Portella d'Orlu, que dona pas a aquesta altre vall


El neret, aquí molt florit

Pic de Mortiers



C'est midi (12 h), il faut manger (dinar, qué aviat !!)

Una de les lloses amb grabats

Joseph Pich 1804 // Olivé 1886

I. Vergés // R. Coms 1609

Maurici 1800 // Claverie 1871 // I. Ferriol 1610








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada