dilluns, 6 de desembre del 2021

Castells entre boires: Sant Martí de Centelles i la Popa

 A primers de novembre, amb uns companys i companyes vam anar a fer una fàcil excursió matinal per veure aquests castells i també els colors de la tardor, però el dia ens va obsequiar amb una boira que ho va entelar tot, això sí, afegint un aspecte misteriós i sinistre als esmentats i enrunats castells.
Sortida del nucli antic de les Comes de Sant Martí de Centelles situat a la carretera de Centelles a Sant Quirze de Safaja. Prenem un camí amb alguna barana i cable de seguretat que ens puja directe en poca estona pel cingle al collet que dona accés al recinte de l'abandonat castell situat a ran de cingle. Aquest castell, desprès d'haver iniciat fa anys un intent de recuperació, ara torna a estar deixat i amb tanques i avisos de no entrar-hi per perill de caiguda de pedres. Llàstima de l'espessa boira que no permetia veure la vista panoràmica que ofereix, però a canvi hi posava un tètric i fred ambient.
Seguidament, vam dirigir-nos cap a la masia de la Rovira dels Cerdans, coll de Prims i d'allà fins el proper castell de la Popa, aquest enfilat dalt d'un estret tossal de roca que sembla un vaixell. Aquest també amb tanques per perill de caure'ns alguna pedra al damunt, llàstima de que també s'estigui abandonant.
Un cop represa la marxa en direcció nord-est, vam endinsar-nos en l'esplendorós bosc de Sauva Negra, passant per la seva font i desprès retornar seguint la pista de dalt del cingle fins radera del primer castell i baixant per el Grau de Sant Martí al lloc de sortida. Entretinguda sortida, això si, amb força fred.

El castell de Sant Martí de Centelles des de les Comes



Castell de la Popa dalt del pedró


L'escala d'entrada


Boscos caducifolis de Sauva Negra

Tornada cap el castell de Sant Martí, amb el pla de la Garga a sota

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada