divendres, 23 de juny del 2023

Costabona (2465 m) i Roca Colom (2506 m)

 El Costabona, potser perquè queda cap a l'extrem est de la serralada pirinenca o perquè no és un cim emblemàtic i destacable, sempre l'havia oblidat, en canvi, a d'altres més difícils hi he pujat un munt de vegades i no me'n canso de repetir.

Aquest cop, amb el grup de muntanya dels enginyers, finalment l'he anat a veure i saludar. Sortida des de Vallter, portella de Morens, Roca Colom, Costabona, baixada per la collada de la Balmeta i la vall del Carboner fins arribar a Setcases, distància 18.5 Km, 566 m positius i 1460 m negatius. A destacar els bonics saltants d'aigua del riu Carboner. He de mencionar que també vam pujar al Roca Colom de 2506 m, aquest sovint no se'l esmenta perquè al venir de camí, queda mig dissimulat a la carena, i en canvi, és més alt.

Però el Costabona es va venjar d'haber-lo oblidat tants anys, a mitja baixada es va produir un sobtat canvi de temps amb avís de perill per pluja intensa del Servei Meteorològic de Catalunya emès a migdia quan ja no s'hi podia fer res més que aguantar-se i anar baixant, malgrat anar preparats ni portar capelina va salvar-nos d'acabar ben xops, els camins convertits en corriols d'aigua; què hi farem!

Vallter, Grà de Fajol i Bastiments

El Costabona sota d'un núvol

El Canigó des del Roca Colom


La vall del riu Tec direcció a Prats de Molló

Collada de la Balmeta i Costabona a dalt

Saltant de la Copa de Cava

Saltant del Cossi d'en Batlló

  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada