dimarts, 29 d’agost del 2023

Els Empedrats de Bor (Cerdanya)

És un camí que passa per un torrent entre les serres de la Quera i dels Gats just a sobre dels llogarets de Bor i de Pedra a la Cerdanya. A diferència dels empedrats de Bagà en que normalment hi veurem baixar aigua, aquests empedrats son secs, l’aigua que baixa del torrent de la Mata Negra, quan arriba al torrent del Forn desapareix i no torna a sortir fins més avall en el torrent de Guinot. Com que el camí passa per la llera seca del torrent i el lloc és estret, fresc i humit, gaudireu de veure la gran quantitat de molsa enganxada als arbres i roques, un lloc com de pel·lícula de follets. En aquestes contrades, hi ha diversos llocs en que l’aigua passa soterrada i apareix de cop, veure l’entrada "Surgències al Prepirineu" de l’abril-2017 en aquest mateix blog.
Una excursió interessant per veure aquest lloc i complementar-la amb bones vistes és la següent:
Pujada: Bor (església de Sant Marcel) – Coll de la Peguera (GR-107) – Empedrats de Bor – la Mata Negra – Corral del Quel – Plans de Bor - Collet de Fontfreda (Pista a Coll de Pendís) – Mirador de Cap del Ras (magnífiques vistes sobre la Cerdanya).
Baixada: Collet de Fontfreda – Ovelles Mortes – Pedres Planes – la Collada – Esterregalls – Bor.
Son uns 13,5 Km, 680 m de desnivell i unes 5 h, una bona matinal per tornar amb ganes de fer un bon dinar. Es pot complementar anant a veure la surgència d'aigua i les coves de la Fou de Bor, molt properes al poble.


Entrada al torrent del Forn


Els Empedrats

Corral del Quel

El Cadí

Vista de la Cerdanya des de Cap del Ras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada