dijous, 11 de juliol del 2024

Vall i estanys de Cervi

 Dins de les activitats que fem aquest any 2024 amb motiu dels 25 anys del Grup de Muntanya d'Enginyers, el cap de setmana del 6 i 7 de juliol vam anar a pujar 5+5 estanys al Pallars Sobirà entre els de Sant Maurici-Ratera-Amitges i aquests de Cervi, al setembre en farem 15 més a la zona de les Bulloses i així tindrem un estany per cada any d'existència, total 25.

Em centraré en l'excursió del diumenge als estanys de Cervi (pronunciar Cèrvi, no pas Cerví si no voleu que els autòctons s'enfadin). És una vall poc coneguda i d'accés limitat, cal deixar els cotxes en un petit aparcament (rètol indicador) abans d'arribar al poble de Cervi, no intenteu pujar amb el cotxe ni amb 4x4 per la pista !!, a més del mal estat i les pedres, és molt estreta i en els 4,2 Km que té no hi ha cap possibilitat de creuar-se dos cotxes, abans el parc de l'Alt Pirineu hi posava uns rètols amb uns horaris establerts de pujada i de baixada per evitar cap possible encreuament, però un veí de la zona que deu creure's que allò tot és seu els treia sempre (potser és parent dels de Tor? 😅), ara ja no els posen, ja t'apanyaràs. Cal, dons, pujar a peu per el corriol corresponent vall amunt fins el planell de Sartari, 6 Km i uns 460 m de desnivell.

A partir del peu de la cascada que baixa de l'estany de la Gola, una forta pujada en zig-zag d'uns 400m de desnivell ens porta dalt del bonic i gran estany, aquest i la resta d'estanys estan en una zona sense arbres, sols herba, roques de pissarra o ferruginoses i algunes vaques alpinistes 😅. La zona és totalment verge, solitària però preciosa, el camí està ben marcat, amb algunes cadenes per ajudar a pujar graons o llocs poc complicats, trobarem l'estany Sord, els Tres Estanys i finalment situat en una terrassa inferior, el de Ventolau. un cop passat aquest últim, una forta i llarga baixada ens retorna al pla de Sartari, i d'allà sols queda desfer el corriol ara de baixada fins el cotxe, en total son uns 16 Km i 1100 m de desnivell +.

Vaig quedar encisat d'aquests llacs, molt diferents dels de Sant Maurici, pràcticament no hi trobes ningú, és massa complicat arribar-hi per gent no excursionista, fet que sempre és positiu i ho manté verge. Per tornar-hi!!

Vall i pic de la Gola (2541 m)
Cascada de la Gola
Planell de Sartari
Estany de la Gola (2250 m)
El camí entre els llacs
Estany Sord
Zona dels Tres Estanys
L'últim dels Tres Estanys
Estany de Ventolau
La forta baixada cap al planell de Sartari (que ni es veu)










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada