dimarts, 29 d’agost del 2017

Valls de Juclar i Fontargent a Andorra/França

Una colla de 9 amics i amigues de la Cerdanya que ens coneixem de pujar muntanyes i que tenim un grup de WhatsApp per compartir excursions, vam anar a fer una excursió que jo feia temps que tenia "in mente". Es tractava d’anar a Andorra a la vall d’Incles i fer la volta circular des de l’aparcament del pont de la Baladosa, pujar per la vall i estanys de Juclar, traspassar a França pel coll de Juclar, baixar als estanys de Fontargent i tornar al punt de sortida pujant l’altre coll fronterer de Fontargent.
L'excursió tenia una longitud d’uns 16 Km i un desnivell acumulat d’uns 1100 m, vam gaudir d’un temps esplèndid i unes fantàstiques vistes dels cims que ens envoltaven, pics d’Escobes, Siscarò, Negre de Juclar, Rulhe, Fontargent i d’altres, i de deu estanys dels catorze que hi ha en aquests paratges, 6 dels quals son de bona mida, sobretot el Primer de Juclar i el Gran de Fontargent.

Val a dir que vam trobar més pedregam de l’esperat, aquí a Cerdanya no estem tan habituats a haver de passar tarteres amb grans pedres com al Pallars Sobirà, però valia la pena fer un esforç per els paisatges tan bonics que vam passar.

 La vall d'Incles de bon matí

 Pujant cap a Juclar

 Up, amunt!

  Up, amunt!

Estany Primer de Juclar

 Estany Segon de Juclar

 Pic de Rulhe, amb la seva dreta canal central

 Estany Tercer de Juclar

 Baixant per la vessant francesa

 Tartera de baixada

Estany gran de Fontargent i collada del mateix nom

 Estany Gran de Fontargent

Obaga de Juclar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada