diumenge, 23 de setembre del 2018

Pic de Nérassol (2633m)


Amb el grup del GREC, el 22 de setembre vam fer una sortida circular al pic de Nérassol, situat just desprès del coll de Puymorens, amb sortida i arribada a l'Hospitalet-Près-l'Andorre. Érem 16 socis + el guia, en Pere.
Aquest cop venia amb nosaltres un soci que feia temps que no vèiem i que va fer-nos molta alegria de poder tornar a comptar amb ell, en Lluís Estasen, fill del mític escalador i muntanyenc de la primera meitat de segle XX.
Tot just començar a caminar des del Pont de Sta. Suzanne, el punt més perillós de l'itinerari: traspassar la carretera esquivant els nombrosos cotxes francesos que anaven a comprar a Andorra (la pela és la pela, clar que en aquest cas hauriem de dir: le franc c'est le franc).
Tot seguit, vall de Siscar amunt, cascada del Salt del Tauró, cabana de la Vésine, parada pel segon esmorzar, i continuar fins arribar a l'estany de Siscar, sota de l'andorrà Pic d'Escobes. Gir a dreta i pujada cap a la portella de Siscar (2440m), on fem parada. Mentre en Pere, la Lourdes i l'Oscar van a fer una petita escalada al pic de Regalecio que és just a davant, la resta anem en sentit contrari i pugem suaument fins el pic del Nérassol (2633m), que gaudeix de bones vistes cap a Puymorens i la vall del riu de l'Ariège. Un cop tornat tots al coll, dinar, i llavors començar la baixada per la vall de la Vaillette cap a l'estany de Pédourrés (ep! no interpreteu malament aquest nom!), i seguir baixant i baixant fins passar sota el tub de conducció d'aigua de la central hidroelèctrica, per arribar poc desprès altre cop al punt d'inici de l'excursió.
Molt bonica sortida amb un temps magnífic, sol, una mica de calor a baix i  molt bona companyia.

 La vall de Siscar


Al fons al mig, el cilindre i pic d'Escobes

 Pic de Regalecio

Maria Rosa i el Pic d'Escobes

 Amb en Lluís Estasen (fill)

Tota la tropa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada