dissabte, 27 d’agost del 2016

Comabona (2554m) i estelades de l'ANC

El 14 d'agost, la gent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Saldes i Gòsol van pujar com ja és costum en ells a un cim dels que els envolta, aquest any va tocar el Comabona, primer cim important del Cadí. Com que va arribar-me la informació i sent un cim que limita amb la Cerdanya, vaig decidir que els cerdanyencs no podíem quedar sense representació, i des del refugi de Prat d'Aguiló (2020m) vaig pujar-hi pel Pas dels Gosolans, jo no havia fet encara cap cim d'aquesta serralada, ja tocava.
Els de Saldes i Gòsol van pujar des del coll de la Bauma, hi tenien uns 1000m de desnivell, cosa que no va impedir que un avi força gran hi pugés amb espardenyes de betes i també un nen de 4 anys i mig que n'estava força content. Els dos alcaldes van encapçalar la representació institucional.
Gran estesa d'estelades, breu parlament, els Segadors i tothom altre cop cap a casa.

La tornada la vaig fer pel Coll de Tancalaporta, Pas del Bou, Pla de les Creus i vorejant per sota les cingleres fins altre cop al refugi, però aquest camí, encara que és espectacular i impressiona veure el que tens a sobre i les grans tarteres, el vaig trobar una mica pesat de fer a l'haver de posar força atenció per no relliscar a les baixades, ja que el terra és molt descompost.  

Prat d'Aguiló i refugi ha quedat abaix

El front del Cadí

Rètol

Coma dels Cortils

El Comabona des dalt del Pas dels Gosolans

Cara Nord del Pedraforca al davant

Ben acompanyat al cim

Uns quants participants

Baixant cap a Tancalaporta

Camí de tornada

Cingles i tarteres a dojo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada